سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و از سخنان آن حضرت است ، چون کسى از او پرسید : « رفتن ما به شام به قضا و قدر خدا بود ؟ » پس از گفتار دراز ، و این گزیده آن است : ] واى بر تو شاید قضاء لازم و قدر حتم را گمان کرده‏اى ، اگر چنین باشد پاداش و کیفر باطل بود ، و نوید و تهدید عاطل . خداى سبحان بندگان خود را امر فرمود و در آنچه بدان مأمورند داراى اختیارند ، و نهى نمود تا بترسند و دست باز دارند . آنچه تکلیف کرد آسان است نه دشوار و پاداش او بر کردار اندک ، بسیار . نافرمانیش نکنند از آنکه بر او چیرند ، و فرمانش نبرند از آن رو که ناگزیرند . پیامبران را به بازیچه نفرستاد ، و کتاب را براى بندگان بیهوده نازل نفرمود و آسمان‏ها و زمین و آنچه میان این دو است به باطل خلق ننمود . « این گمان کسانى است که کافر شدند . واى بر آنان که کافر شدند از آتش . » [نهج البلاغه]
مشخصات مدیروبلاگ
 
سید محمد باقر آقایی[107]
برگ سبزی است تحفه ی درویش تقدیم به تو ای بهترین دوست بی عشق خمینی نتوان عاشق مهدی شد

خبر مایه

به نام خدا

منابع عمومی تاریخ تشیع همانطور که پیشتر گفته شد به 9 بخش تقسیم می گردد که البته در هر بخش منابع مختلفی وجود دارد که به معرفی آنها می پردازم.

 

1. تاریخ عمومی

برخی از منابع که می تواند از آن در تاریخ تشیع کمک گرفت عبارتند از:

تاریخ یعقوبی- مروج الذهب- تاریخ طبری- الکامل فی التاریخ- العبر- الامامه والسیاسه- تاریخ الخلفا- شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید

 

2. زندگی نامه امامان

الارشاد شیخ مفید: نخستین و مهم ترین منبع شیعی در مرود زندگی دوازده امام می باشد.

تذکره الخواص ابن جوزی: تاریخ زندگی امامان شیعه از زبان شخص غیر شیعی و حنفی مذهب بدون چشم پوشی از حقیقت و کتمان واقعیت بیان شده است.

 

3. کتابهای فتن وحروب:

این کتابها به بیان جنگ ها اختصاص دارد. قدیمی ترین آنها کتاب وقعه الصفین نوشته نصربن مزاحم منقری (م212) می باشد.

کتاب الغارات نوشته س ابراهیم ثقفی کوفی(283ه) مربوط بهدوران خلافت امیمومنان_ع) می باشدو غارت و چپاول عمال معاویه در حوزه ی حکومت حضرت را بررسی می کند.

الجمل یا نصره الجمل شیخ مفید، رخداد جمل را بررسی می کند، که موقعیت حضرت علی(ع) در عراق به هنگام ورود به آنرا بیان می کند.

 

منبع: تاریخ تشیع از آغاز تا پایان غیبت صغری- غلامحسین محرمی